Login form

Calendar
«  October 2007  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Search

Main

Registration

Login
Welcome Qonaq | RSS


Senin yeni sirli dunyan...


Tuesday, 2024.04.23, 12:42 PM
Main » 2007 » October » 4 » Uranla musahibə...
Uranla musahibə...
1:26 PM

YALNİZ BİZDE 'URAN'LA MÜSABİGE...
A: Salam. Ozuvu bize nece teqdim ederdin?
Uran: Sadece Uran.
A: Uran bu senete gelmeyin nece olub?
U: Rap-e gelmemishden once men edebiyyatla meshgul olmusham. Bir chox sh'er ve hekaye yazmisham. Sh'erlerimi ayri-ayri janrlarda yazilib. Ele olub ki Mirze Elekber Sabir yazdigi tengidi satira janrinda sh'er yazmisham, ele olub ki gezel formasinda. Rap-e ise gelmeyim texminen 1999–2000 illere tesaduf edib. Ilk parchami da mehz 2000-ci ilde yazdimisham.
A: Bizde olan melamata gore evvel «Uran» qrup olub, daha sonra sen «Uran» leqebin ozuve goturmusen. Bu haqqda bir balaca melumat ver.

U: Beli, evveller men «Uran» qrupunun terkibinde olmusham. Qrup 3 neferden ibaret olub. Mennen elave qrupda Emo ve Nick.S leqebli rapperlerde chalishib.

A: Qrupun fealiyyeti haqqinda daha etrafli melumat vermeyi xahish edirdik. Qrupun yaradan kimi olub? Beatmaker'iviz kim olub? Ve nece olub ki qrup dagilib?
U: Grupu yaradan Emo olub. Mehz onun teshebbusu ile bele bir qpup fealiyyete bashlayib. Beatmakerimiz Jeyxun adli genc oglan olub. Qrupun dagilmasina geldikde ise, evvel qrupu Emo terk edib, daha sonra Nick.S-de ayrilmaga qerar verib. Size onuda chatdirimki Emo-dan ferqli olaraq Nick.S qrupu terk elemekle, oz isteyi ile rapede elvida deyib.

A: Caspian Clana gelishin hansi illere tesaduf edib?
U: Caspian Clana qelishim 2004-cu ilde olub ve bugune kimide clanin terkibinde chalishiram.
A: Deyilenlere gore senin «Men De Varam» rap konkursuna chixin tesaduf neticesinde bash verib?
U: Beli raziyam. Menim MDV-a qatilmag fikrim yox idi. Klanimizin uzvlerinde biri — Elnino mennen xebersiz menim CD-mi MDV verlishine tehvil verib. Tracklarim beyenilib ve men bu lahiyyede oz ishtirakima bashlamisham.
A: Chox insan indiyene kimi maraglandirirki, Uran bele freestyle demeye nece nail olub ve, bele deyekde, nece oyrenib?
U: (Gulur….) Achigi deyim men freestyle demeye oyrenmemishem. Bu menim fikrimce adi bacariqdi. Freestyle demeye oyrenmek chox gulmelidi.
A: Azerbaycanda rap sevenlerin bir hissesi senin rapivi Eminem'in rapine benzedir. Bu barede ne deye bilersen?
U: Eger meni Eminem'e oxshadirlarsa, burda gebahet bir ish yoxdu. Eminem chox maraqli ve qabiliyyetli rapperdi. Men shexsen Eminem'e qulaq asmagi chox sevirem. Amma men, movzu baximinda, diqer semtde ishleyirem. Adeten chalishiram felsefi movzularda chox ishleyim. Dunya rapinin filosofi, menim fikrimce Tupac'di. Tupac'in yazdigi sozleri oxuyanda tam basha dushurem ki, bu insan mehz filosof olub. Bele goturende rap qerbde yaranib ve USA rapperlerine qulaq asmaga ve oyrenmeye deyer.
A: Birinci albomdan razi qaldinmi?
U: Kasta qrupunun gozel sozleri var: «Kohne tracklar bizi gulmeye vadar edib». Mendede texminen bele bir hadisedi, get-gede irelileyirik ve daha guclu, daha keyfiyyetli parchalar yazdirmaga chalishiriq. Ilk albom normal yigilib ve mene ele gelirki hechde pis alinmayib.
A: Rap sevenler Uran'in ikinci albomu chox sebirsizlikle gozleyir, amma albomun chixishi bizde olan melumata gore gecikir. Bu barede ne deye bilersen?
U: Ikinci albomum oz vaxtinda ishiq uzu gorecek. Albomda chox deyishikler olacaq, her cehetden. Bilirsinizmi necedi, menim sechimim chox boyukdu, esasende movzu baximindan. Men chalishiram ki meselen yuz movzudan 10 −15 sechib alboma daxil edim. Bu elede asan ish deyil. Bele deyimde, birinci albom ikinci albomdan chox ferqlenecek, amma fundamenleri eyni olacaq.

A: Albom «Ambar Production»-da yazilir, yoxsa diqer production'larnanda ishleyirsen?
U: Yox, albom ancaq «Ambar production»-da yazilir ve chox keyfiyyetli olacaq.
A: Geleceyde klip chekdirmeye firkir var?
U: Klip barede klanda bir neche defe muzakireler olub. Onu deye bileremki bir nece track varki onlarin klip versiyasin olmasini chox isteyerdim. Yaqinki gelecekde klipler olacaq.

A: Klanin qazanci barede ne deye bilersen? Rapden pul goture bilirsinizmi?
U: Bizim munasibetlerimiz pul uzerinde qurulamyib. Qazandigimizi qazaniriq, amma qazanc daliyca hech vaxt qachmiriq.

A: Bezi kritikler rap'de soyushe qarshi chixirlar. Sen bu ishe nece baxirsan?
U: Rap'de soyushe qarshi chixmaq chox qulmelidi. Rap'de soyushe normal baxiram chunki bu azad sozdu, amma mentalitetimizi qorumaq lazimdi. Meselen hansisa rapperin efire chixib agzina geleni danishmasina ve yaxud soyush soymesine pis baxiram. Azerbaycanda efire geden rap tracklarda menim fikrimce soyush olmamalidir ve en esasi soyush - mehz soyush uchun deyilmemelidir.
A: Mende Varam verlishinde oxunan parchalari lahiye vaxti yazdirmisan,yoxsa lahiyeye qatilanda artiq bir neche tracklarin var idi?

U: "Hormetle Uran ", «Spid Virusu», «Sade qiz» kimi tracklarimi lahiyeden evvel yazdimisham. Evvel bu lahiyeye Caspian Clandan iki nefer, men ve Sirius qatilmali idi, chunki Siriusun o vaxta artiq bir albomu ishiq uzu gormushdu ve rap bazasi var idi. Amma sonra problem uzunden Sirius proyekte qatila bilmedi ve men clani tek temsil eledim. Umumi Caspian Clan menim uchun bir mekteb olub ve mene chox sheyi oyredib

A: Baxmayaq ki Uran MDV-da ikinci yere layiq goruldu, amma rap sevenlerin boyuk bir ekseriyyeti, bugune kimi, mehz Urani qalib hesab edir.
U: (Gulur…). Eger kimse bele fikirleshise bu menim uchun chox sevindiricidi. Boksda bele bir termin var, ele olur ki meglub olan daha chox shey qazanir.
A: Efirde chox gec-gec gorsenirsen. Bunun sebedi nedi?
U: Azerbaycan efiri pul uzerinde qurulub. Vaxt gelecek Azerbaycan efirlerinde «pul biabirchiligi» yigishdiralacaq ve istedadlari olan insanlar kenarda qalmayacaq. Men buna chox umud edirem.
A: Konsert barede ne deye bilersen? Gelecekse bele bir plan varmi?
U: Helelik bele bir plan yoxdu. Ish choxluguna gore indi konsert yersizdi, daha dogrusu vaxti deyil
A: Movzu sechiminde sene komek eden olurmu yoxsa, movzulari ozun sechirsen?
U: Movzular etrafimizdadi. Sadece yaxshi nezere malik olmaq lazimdi. Movzular heddinden artiq choxdu.
A: Niye ozuve mehz «Uran» leqebini sechdin?

U: Uran qrupu dagilandan sonra, men bu leqebi ozume goturmeye qerara geldim. Evvela ona goreki Uran butun dillerde eyni cure oxunur. Uran kimyevi elementdi ve demek olarki adam tanimiramki, ozune, leqeb sheklinde, kimyevi elementin adini gotursun. Uran radiaktiv elementdi. Uran bombasi partlayandan sonra onun tehsiri chox gec aradan silinir.
A: Rapden ilk qazancin nechenci ilde olub ve meblegi negeder olub?
U: Ilk qazancim 2004 ilde olub, 40 min manat kohne pulnan.
A: Bir nece insan senin «Kor zabit» adli mahnivin movzusu plaqiat oldugu bildirdi ve «kor zabitin» turk rapperi Sagopa Kajmerin «Kor savashchi» adli trackina benzediler. Bu dogrudurmu?
U: Queen, Aerosmith, Britney Spears ve s. Butun bu ifachilarin «Crazy» adli mahnilari var. Ve butun bu mahnilar tam bashqa movzulari ehate edir. Men tam ayri bir meseleye toxumusham, Sagopa ise tam bashqa. Menim bir muddet «Kor Savashchi» adli trackin olmasi barede hech bir melumatim yox idi. Bele bir mesele menim qulagima chatanda, men tanishlardan xahish edib Sagopa'nin ifa etdiyi mahnini tapib qulaq asdim. Achiqi deyim men «Kor Savashchi» trackina qulaq asanda menim qulmeyim geldi, chunki Sagopa tam bashqa bir movzuyaa toxunmushdu. Menim ozumede chox maraglidirki hansi «kut» mentiqli insan «Kor zabitin» plaqiat oldugunu zenn edib, bele bir shae ortaya chixardib.
A: Dediyive gore sh'er yazmagi chox sevirsen. Bes kitab buraxmaga fikrin varmi?
U: Beli, bele planlarimizda bele bir shey var.
A: Fealiyyetinde problemler tez-tez yashanirmi?
U: Rapde chixan her hansi bir problemi biz rapde — yox, kuchede hell edirik.
A: Rapde protejevin ve yaxud telebevin olmasini isteyerdinmi?
U: Rapde proteje (…gulur). Mence rapde telebe ve jaxud proteje sohbeti chox gulmelidi. Bu haqqda, bu movzuda Siriusnan hetta trackde gozlenilir.
A: Sizin (Caspian Clan) rap terzivizi adeten Russian Rap'in en mehshur qruplarindan biri olan Kastaya benzedirler. Bu haqqda ne deye bilersen.

U: Kasta qrupu adeten en chox lirikaya ustunluk verir. Bizde ise her gedishatda yaranir. Meselen biz qurdugumuz psixolirika, onlarin psixolirikasindan, qat-qat guclu ve murekkebdir. Kastaya, Krec, Smoki Mo, biz bunlara qulaq asiriq. Amma biz onlarin prototipi deyilik. Caspian Clanin, Kasta qrupuynan yaxshi elageleri var, amma bu hele hechne demek deyil. Azerbaycanda Caspian Clanin prototipi hele Caspian Clanin ozudu.
A: Caspian Clandan elave milli rapden kimi dinlemeyi sevirsen?
U: Meselen Klan-A-Plan'a qulaq asmagi xoshlayiram, chunki onlar adeten tamashachilarin huzuruna maragli bir shey getirirler.
A: Senin aleminde ideal insan varmi?
U: Heyatda ideal insan yoxdu. Insanlar daima axtarishdadi.
A: Caspian Clanin heyyeti deyishe bilermi?
U: Klanin heyyeti artiq formalashib ve deyishikliye ehtiyac yoxdu. Klan sekkiz neferden ibaretdi ve bu heyyetde sona kimi qalacaq.
A: Ola bilermi ki, sen ne vaxtsa klani terk edesen?
U: Klansiz ozumu rapde tesevvur elemirem. Men klani terk elesem rapnen meshqul olmayacam. Umumiyyetle Rap yegane janrdiki, burda bir nefer gabaga getse, diqer dostlarida gabaga gedecey. Bu kuchedi.
A: "Mehebbet, incesenet, olum " trackinde bir ressam heyatini tesvir etmisen. Deyesen ressamliqnan elaqen yaxshidi.
U: Ressamliga o gederde maragim yoxdu. Amma duzunu desem, get gede maragim artir.
A: Onda bele chixirki "Mehebbet, incesenet, olum " tracki sadece bir movzu uzerinde qurulub. Bu movzunun ideasi senin fantaziyandi, yoxsa …?
U: Bu trackin movzusu realliq uzerinde qulub. Bu olmush bir hadisedir.

A: Hansi janrda filmleri daha chox sevirsen?
U: Esasen psixoloji trillerleri. Tarixi filmlerinide chox sevirem, chunki tarixnen maraglaniram.
A: Bir muddet evvel Master T adli rapperle feat yazdirmishdin. Master T oz hissesini inglis dilinde demishdi. Umumi neche dilde danisha bilirsen?
U: Esas danisha bildiyim iki dil var: oz dilimiz ve rus dili. Turk dilinde basha dushurem. Ingilis dili ile de maraglaniram.
A: Tracklarivin birinde basketbol oyunundan danishirsan, Basketbol azarkeshisen yoxsa diqer idman novunune ustunluk verirsen?
U: Xeyir, men futbol azarkeshiyem.

A: En sevdiyin yemek?
U: Makaron.

A: Rapin hansi terzini daha chox sevirsen?
U: Old school
A: Hansi stilde geyinmeyi sevirsen?
U: Gorduyunuz kimi — idman stilinide.
A: Hansi havani daha chox sevirsen?
U: Qishi chox sevirem, qarli havani xoshlayiram. Elecede yagishli, kuleyli ve ildirimli hava mene daha yaxindir.
A: Pis verdishin varmi?
U: U: Bele deyekde,adeten hansi verdishi isteyiremse onuda qazaniram.
A: Internetden tez-tez istifade edirsen ve internetden istifadeye nece baxirsan?
U: Internetden az istifade edirem. Internet menim uchun eylence ve informasiya mubadilesidi.
A: Bir eylence sayti olaraq www.qaranliq-dunya.ucoz.com saytina ne arzulayardin?
U: Arzu edirem ki hemishe ireliye dogru addim atasiz ve ilk melumatlar ancaq size qismet olsun.

Qeyd:Şərh yazmağı unutmayın...

Category: Xəbərlər | Views: 1169 | Added by: Error | Rating: 0.0/0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Site menu

Blog sections
Proqramlar
E-kitab
Bizim Şərur
Şəkillər
Avto_Dunya
Tema
Mobil dünya
Yaşanmıs hekayələr
Oyunlar
İslam
Xəbərlər
Maraqlı
Mp3
Video

Our poll
İnternetdən nə üçün istifadə edirsiniz?
Bütün səslər: 471

Site friends

Statistics

Cəmi 1
Qonaq 1
Üzv 0

Copyright MyCorp © 2024